Кобрата на един ринг с Джошуа

Кубрат Пулев ще се бие с британеца Дилиън Уайт на същата галавечер, на която Антъни Джошуа ще защитава титлата на Световната боксова асоциация (WBA) срещу Александър Поветкин. Все още предстои лагерите на шампииона и руснака да уточнят датата и мястото на боя, но асоциацията дава на британеца 150 дни да защити пояса си в тежка категория. Боят на Кобрата с Уайт пък ще е елиминационен за определяне на задължителния претендент на Международната боксова федерация (IBF).

Междвременно братът на Кубрат - Тервел, нокаутира във втория рунд Ласло Пензеш (Унгария) на гала във Виена, за да запише 10-ата си победа на професионалния ринг в полутежка категория.

"Съперникът беше напълно неизвестен, нямахме дори негова снимка - заяви Тервел. - Това ни затрудни, защото не знаехме какво да очакваме. Трябваше ми време да напасна играта си, да хвана дистанцията и да мога да контролирам мача. След този мач смятам да забавя темпото. Трябва да внимавам, защото от сгъстения график може да се получат травми. Става въпрос за по-леки, но все пак неприятни контузии. Няма да бързам, трябва да почина. Има предложения за мачове, има и боксьори, които се заканват, но на този етап няма яснота."

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт