Кобрата прибира $2,6 млн. от боя с Джошуа

Кубрат Пулев ще спечели 2 млн. паунда ($2,6 млн.) от сблъсъка с Антъни Джошуа, твърди британският „Сън“. Битката е на 28 октомври в Кардиф.

Британецът залага трите си титли – на IBF, IBO и WBA. Още в първия ден от пускането на билетите в продажба бяха разграбени 70 000 пропуска.

Същевременно срещата между Дионтей Уайлдър (САЩ), шампион в най-престижната версия на профибокса WBC, и претендента Луис Ортис се провали. Мачът трябваше да е на 4 ноември в Ню Йорк, но кубинецът не издържа допинг теста.

„Имаме потвърждение за положителна проба“, обяви президентът на WBC Маурисио Сулейман без за уточнява какво е забраненото вещество.

Това е второ подобно провинение на Ортис.

Вероятно Уайлдър ще има друг съперник. Победителят от проваления мач трябаше да се срещне със спечелилия от битката между британеца Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

„Искаме да участваме в бой за обединение на титлите през февруари или март, затова насрочихме срещата с Кубрат през октомври – уточни Еди Хърн, мениджър на Джошуа. - Смятам, че Антъни, Пулев, Уайлдър и Ортис са четиримата най-добри боксьори в тежка категория в момента."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт