Кой казва, че парите не играят?

Парите не играят. Да, да!

Вижте „Пари Сен Жермен“. С нападение за 466 милиона евро френският гранд стартира новия сезон в Шампионската лига. И какво стана? 5:0 над „Селтик“ с гол на Неймар (222 млн. евро), Килиън Мбапе (180 млн. евро) и два на Едисон Кавани (64 млн. евро).

С катарско дистанционно от Айфеловата кула решиха, че ще ръководят футбола. Арогантността на ПСЖ няма граници. Неймар отказа да се здрависа и да размени фланелката си с юношата на „Селтик“ Антъни Ралстън. 18-годишният тийнейджър се изсмял в лицето на най-скъпия в света по време на двубоя. А повод имаше – Неймар симулира брутално при шпагат на Ралстън. Разликата е, че бразилецът е мегазвезда, а хлапето има само 7 мача в професионалния футбол.

Омразата към ПСЖ минава всякакви граници. Фен на „Селтик“ нахлу на терена с една единствена цел – да ритне Мбапе. Не успя и бе изгонен от стадиона. А УЕФА започва разследване, което ще доведе до наказание за „смелите сърца“.

За „Селтик“ това бе най-тежката загуба от далечната 1895 година. Преди повече от век „детелините“ паднаха със същия резултат от „Хартс“.

В Париж обаче ликуват. „Следващото мезе за Неймар е „Байерн“ - написа в. „Екип“. - С такава атака няма кой да спре ПСЖ.“

Факт – следва мач на върха в групата на „Парк де Пренс“. А „Байерн“ изглежда всичко друго, но не и убедителен. Победата с 3:0 над „Андерлехт“ лъже. При баварците цари хаос и видимо недоволство срещу треньора Карло Анчелоти. Французинът Франк Рибери хвърли демонстративно фланелката си при смяната в 78-ата минута. Влезе Томас Мюлер, ден преди 28-ия си рожден ден. Преди мача нападателят припомни как през 2015-а е отказал супероферта от „Манчестър Юнайтед“, а сега търка пейката. Роберт Левандовски е недоволен от трансферната политика. А единствено Ариен Робен почти като спортен директор се изказа: „Публиката заслужава друга игра. Не може това да е „Байерн“.“

В нападение триото Левандовски-Рибери-Робен игра все едно не се е срещало дори на тренировка. Сега французинът е привикан за обяснения. А легенди като Лотар Матеус и Марио Баслер обясняват как Анчелоти дърпа тима назад. Като че ли Анчелоти остана сам на фронта. Дори бившият спортен директор Матиас Замер почти накара Юлиян Нагелсман, треньора на „Хофенхайм“, в телевизионно интервю да се самопредложи на „Байерн“. Като че ли ръководството търси повод да уволни италианеца.

Свикнал съм с критиката, но тук тя е повече от нормалното“, отсече Анчелоти. Веднага му припомниха, че всичките звезди на „Байерн“ играят под нивото, познато от времето на Юп Хайнкес и Пеп Гуардиола.

Ако „Байерн“ стане мезе за ПСЖ на 27 септември, то постът на Татко Карло съвсем ще се разклати. А го взеха да върне Шампионската лига в Мюнхен...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят