Коледата невъзможна за "Левски", "сините" пак трагични далеч от "Герена"

"Берое" срази "Левски" с 2:1 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Мартин Камбуров и Александър Василев бяха точни за домакините, а Габриел Обертан се разписа за гостите. За "сините" това бе пета загуба през кампанията, което допълнително намали шансовете им за борбата за титлата. Освен това отборът на Славиша Стоянович затвърди впечатлението, че има проблеми с гостуванията. Последната визита, която 26-кратните шампиони взеха бе срещу ЦСКА в края на септември. А последният мач, взет далече от София, е срещу "Етър" (2:1) от 25-ти август.

В Стара Загора гостите изиграха и поредното си слабо първо полувреме. От това се възползва Мартин Камбуров, който в 39-ата минута откри резултата след перфектна атака на "зелените". Негов 16-ти срещу "Левски" в кариерата му. След почивката Стоянович хвърли в игра втори нападател в лицето на Серджиу Буш, но кой знае каква промяна в играта на гостите нямаше. В 77-ата минута Обертан все пак върна интригата с първото си попадение за сезона, след като далечният му изстрел хвана в крачка Душан Перниш. Но равенството в резултата се запази едва 120 секунди. Сериозно пропукване в отбраната на "сините" доведе до опасност пред Мартин Полачек, а ударът на Василев мина между краката на словашкия страж. До края гостите опитаха да стигнат до точката, но пропуски направиха Хали Тиам и Давид Яблонски.

Така "Берое" стопи разликата с "Левски" на 5 точки преди зимната пауза. За "сините" пък остават много въпросителни, след като от добрата игра в първите мачове при Стоянович няма и помен...

Снимка: ПФК "Берое"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ