Коли спират в нарушение пред бургаско училище

Автомобили спират в нарушение до училище в центъра на Бургас и застрашават сигурността на пресичащите ученици. Улицата е тясна и шофьорите се оправдават, че няма къде другаде да спрат.

Ученическият автобус извозва децата от бургаския квартал “Крайморие”. Сутрин, обед и вечер патовата ситуация се повтаря.

„Мина една кола пред автобуса, наляво понеже задръстваме движението на светофара, и той мина пред автобуса, щеше да удари децата, докато се качват, учителката едва го предпази”, обясни шофьорът на ученическия автобус Стоян Бъчваров пред БТВ.

По цялата улица няма предвидени места за паркиране. „Няма определена спирка.Оттук ги вземам, обаче пълно е с леки автомобили на родители и редовно има проблеми. Ругаят ме, аз излизам виновен, а аз си изпълнявам задълженията”, казва шофьорът на ученическия автобус.

Родителите пък са категорични, че няма къде да спрат, за да си приберат децата от училище.

По думите на Иван Гюлев, директор на „Пътна безопасност” в Община Бургас, има родители, които сами подтикват децата си да нарушават правилата.

След съвместната проверка на специалистите по транспорт в Община Бургас вече има взето решение за реорганизация на движението около училището. Ще се определи място, на което да паркира ученическият автобус, обещават от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България