Корабен заварчик е приет със съмнение за коронавирус във варненска болница

Снимка: Архив

43-годишен варненец, завърнал се от Китай, е приет в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина" със съмнение за коронавирус. Мъжът е работил като заварчик на кораб близо до Шанхай и след приключване на контракта потеглил към родината.

На летище Варна бил засечен, че има повишена температура. Страдал и от болки в гърлото. "Пациентът е в задоволително общо състояние, без респираторни прояви и с данни за катарална ангина", съобщи доц. д-р Диана Радкова, ръководител на клиниката. Според нея е започнато своевременно лечение и са назначени вирусологични изследвания за грип и респираторни заболявания, включително и за новия коронавирус.

Пробите са изпратени в Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Междувременно се оказа, че настанената на 28 януари в добричката болница пациентка, завърнала се от Тайланд, не е заразена с коронавирус. Това съобщиха от РЗИ-Добрич. Жената сама потърсила медицинска помощ, тъй като получила симптоми на грип, след като се върнала у дома. Пробите й са отрицателни, но тя остава в инфекциозното отделение, докато работната група към МЗ даде одобрение да бъде изписана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България