Кресна ще прави допитване за цената на водата

Община Кресна отново е на път да се прочуе с „иновации“ в  управлението, този път общинския съвет реши,че ще прави допитване до гражданите за цената на водата. Сагата с водата тръгна от отказа на община Кресна да влезе във Водната асоциация на Благоевградска област и така провали нейното учредяване.

Заради това региона остана без инвестиции във водния сектор и общината си навлече гнева на останалите градове.  Отказа на Кресна да стане член на Асоциацията пак се случи по необичаен начин. Организирано бе на площада общонародно събрание на три хиляди жители на което те гласуваха против. Мотивите бяха,че ако влязат в новата структура цената на водата ще  им бъде драстично увеличена. Сега обаче се разбра,че няма как да се подържа инфраструктурата в общината без увеличение на водата. На сесия бе внесено искане от кмета и шефа на местното общинско водно дружество цената да се повиши с 50% и кубик да стане между 60-70 стотинки.

Това предложение доведе до бурна сесия със скандали, ГЕРБ се обяви против, както и други съветници и така се стигна до решението отново да се проведе допитване и гражданите да кажат какво да се прави. Насрочена е и дата-22 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България