„Левски“ скъси преднината до ЦСКА

Левски“ скъси преднината до ЦСКА. След издънката на „червените“ срещу „Етър“ (2:2), „сините“ биха „Черно море“ с 1:0 и по този начин се доближиха на 5 точки от „червените“.

С общо деветата „суха мрежа“ във всички 11 кръга „Левски“ продължава да е с най-добрата защита в „А“ група – само 4 допуснати гола. Те можеха да са повече, ако Георги Илиев, капитанът на „Черно море“ бе реализирал дузпа в 9-ата минута на „Герена“. Опитният играч обаче опита технично да преодолее Божидар Митрев. Стражът остана на място и улови. Две минути по-късно „Левски“ удари греда след удар от фаул на Жорди Гомес, а атака след това Давид Яблонски вкара единствения гол в мача.

Стражът на гостите Емил Михайлов спаси няколко положения. Митрев също се прояви. Играчите на Делио Роси са единствените в Първа професионална лига, които не са получавали гол от началото на сезона на своя стадион.

Индивидуално постижение с екипа на „сините“ записа Роман Прохазка. Словакът изигра мач номер 128 за столичани. По този начин сърцатият халф се превърна в чужденецът с най-много официални срещи за „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ