Лекар и общинар са сред задържаните по арефата с български документи в Сърбия

Аферата с български паспорти се разраства – след България, арести и в съседна Сърбия. Четирима души са задържани в Димитровград, Пирот и Чуприя, заради подкупи и фалшифициране на документи, необходими за българско гражданство.

В Здравния дом в Димитровград работи единият от задържаните при акцията, съобщи БТВ. Според обвинението доктор Ален Исич, който е общопрактикуващ лекар тук, е обвинен, че е издавал фалшиви медицински удостоверения. А целта е била документите да послужат пред българските власти, за издаване на българско гражданство.

Напразно пациентите очакваха днес доктор Исич. Никой от тях не свърза отсъствието му с акцията от сряда. Неофициално и колегите на доктора признават, че повод за отсъствието му е арест. В сряда в Здравния дом пристигат разследващите и изземват документацията за издадените медицински удостоверения.

„Знам, че той е издавал повече от другите, обаче той има и повече пациенти. Може би двойно повече”, коментира медик.

Според официалната информация другите арестувани от сръбските власти са чиновник от гражданската служба в Пирот и още двама души.

Далибор Миланов, секретар в Културно-информационния център в Димитровград, също е задържан. Според неофициални източници полицията го разследва като посредник в схемата. От прокуратурата у нас не потвърждават за връзка между акцията в Сърбия и тази у нас.

Дали задържаните ще бъдат пуснати след първоначалното 48 часово задържане или ще останат за постоянно в ареста още не е ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България