Либерал или консерва сте според зодията?

Овен

Левичар - в добрия смисъл

Понеже сте Овен, Огнен знак, вие сте готови да се хвърлите с рогата напред в защита на своите убеждения. Със същия плам бихте се борили и за убежденията на най-добрия си приятел - борбата винаги ви се услажда, така че не е трудно да ви навие човек. От това че не виждате по-далеч от носа си, произхождат редица ваши либерални убеждения, като например: ако искам, и челото ще си татуирам, кой ще ме спре? И какво като работя в банка? Вие, Овните, сте пълни либерали! Вярвате в правото на всички хора да живеят щастливо и безпроблемно, но сте убедени, че вие сте единственият с проблеми.

Телец

Закостенял per se

Вашето решение си остава ваше решение до края. Или докато не решите другояче. Независимо какво сте решили, това е единственото правилно решение. Затова, ако се случи така, че тъкмо сте се определили като привърженик на една или друга идея, а светът тъкмо в този момент отхвърли тази идея, вие неизменно ще се почувствате измамен и отхвърлен. Това се нарича консерватизъм per se. Сляпо тачите традициите. Израсли сте по един начин и искате нещата да си останат същите. Няма нищо лошо, стига в привързаността си към миналото да не подтискате близките си.

Близнаци

Днес едно, утре - друго

Като Въздушен знак, при това такъв с проблеми с вземането на решения, вие често мените възгледите си. Понякога свободолюбивите ви егалитаристки либерални идеи се прегъват под напора на някой факт от действителността и се изкривяват в обратната посока. Друг път по-красноречив противник в спора може да ви убеди в правотата си и после цели седмици да изразявате силно консервативни мнения. Не сте имунизирани към някои форми на расизъм или сексизъм. Макар и да сте интелигентни и свободолюбиви хора, като цяло може да се каже че клоните към консервативните възгледи.

Рак

Всички са маскари

Вие сте светци с ореол, свята усмивка, сандали и дълги роби. Забранете да ви кремират след смъртта ви! Мощите ви ще останат благоуханни за вечни времена и ще церят от махмурлук и венерически болести. Вие не ядете, не пиете, не пръцкате и най-вече не правите "порочни" неща, дори когато всъщност правите порочните неща. Жените са верни съпруги, самоотвержени майки, труженички в офиса. Мъжете са гениални, героични и възвишени. От пиедестала на своето морално превъзходство осъждате сурово всички, които дръзват да се държат, изглеждат или мислят по начин, несъвпадащ с вашия.

Лъв

Великият вожд каза

Велики вожде! Стига да покажат достатъчно респект и признание, васалите ви ще се уверят, че може да бъдете и либерален, и щедър ръководител. Вие подкрепяте свободомислието и правата на ощетените. Но не на всяка цена. Не сте от тези, които инстинктивно ще скочат да протестират или да се борят срещу системата. Дори бихте си затворили едното око за някоя неправда, която няма как да бъде разрешена в момента. Ако не вземате страна, то е защото така може да останете в добри отношения и с двата лагера. Ненапразно повечето световни лидери са родени тъкмо под знака на Лъва.

Дева

Различните на сапун

Не страдате от ненужна толерантност. Но то е, защото вярвате в две неща. Първото е, че тези, които не споделят политическите ви възгледи, са или глупави, или недостатъчно осведомени. Второто - че не е хич грубо да обяснявате на висок глас насред улицата, че мразите един или друг етнос или пък хора с различна сексуална ориентация? Който не може да преглътне вашето отношение, да си стои вкъщи, нали така? А и какво правят тук тези? Да си ходят в Африка/Азия/махалата. Вие говорите това, което мислите. Изконно човешко право е да изразяваме мнението си на публични места.

Везни

Мерникът бие леко вляво

Не обичате да раздавате мнения и оценки, защото ви се струва важно да останете безпристрастен и справедлив. Отделно не виждате смисъл да се изцепите с някакви твърди политически възгледи, които в крайна сметка ще ви скарат с половината ви приятели. Това не значи, че сте хамелеон или страхливец. Вие сте добър човек, който държи да запази добрите си отношения с всички хора. Все пак имате лек ляв уклон. Ето един пример за това. Сред американските президенти 4-имата са родени под знака на Везните. От тях трима са Републиканци и само един - Джими Картър, е Демократ.

Скорпион

Верен на идеята

Скорпионите пламенно защитавате политическите си убеждения. Използвате точни, подкрепени с факти и невъзможни за оборване аргументи. Ако се окажат недостатъчни, може да включите и забранения арсенал – демагогия, извиване на ръце, изнудване или надвикване. Бихте спорили по темата с часове, докато не сразите всеки опонент или докато опонентът не избяга от вас с писъци. Не може да се определи дали повечето Скорпиони имат либерални или консервативни възгледи. А и не това е същественото. Важното е, че определи ли се един Скорпион като демократ или републиканец, това е до гроб.

Стрелец

Мрази дискриминацията

Вие сте много либерален човек. Не осъждате другите, защото нямате време да се занимавате с глупости - бързате да живеете, да пътувате, да вършите неща. Мразите дискриминацията, понеже ви липсва вродено чувство за принадлежност, ред и йерархия. Свободата е основната ви ценност. Справедливостта е нещото, за което сте готови да се борите на всяка цена. Това че в някакъв момент може да се запънете и да заемете назадничава позиция, се дължи на инатливия ви характер. Чудовищната ви нетактичност може да стане причина да обидите някой „различен“, но това ще е без умисъл.

Козирог

Цар Консерва

Вие сте царете на рутината. Обичате да следвате утъпкани от дедите ви пътеки. "Практичност", "отговорност", "последователност" и "изконни православни ценности" за вас не са само думи. Това са мантри, благодарение на които оцелявате във всекидневната битка с неочакваното. Затова живот без график, дневен режим и повтаряемост ви навява непосилна тъга. Бихте могли да разберете аргументите на приятелите си, когато се застъпват за политически възгледи или идеи, различни от вашите, стига да са добре аргументирани. Но не бихте могли да ги приемете.

Водолей

Свободата или смърт

Водолеите сте хора, способни на подвизи в името на свободите на всички изповедания, раси, полове, животински и растителни видове. Вие сте истински хуманитарист, егалитарист, защитник на онеправданите, но най-вече сте борец за опазването на планетата. Не защото искате да я запазите за децата си и техните деца, не. Като истински Водолей, вие сте над тези неща. Личното оцеляване и просъществуването на генетичната ви линия са незначителни на фона на предстоящата гибел на планетата. За вас консервативен е дума, която има два синонима: "досадник" и "тъпак".

Риби

Свети Троеочец

Рибите сте осъзнати същества, родени с отворени чакри. Трите ви хубави очи (и третото, да) наблюдават сънено света и преценяват: не, този свят не е прогнил от зло, щом той е моята родина. Единствено вие виждате ясно къде е пътят и истината и животът и сте винаги готови да ги посочите на останалите по-непросветени хора. Непоносимостта ви към различните по пол, цвят на кожата, политически убеждения и сексуални щения, е оправдана от вашите най-висши съображения, а не от банално тесногръдие. За вас думата "консерватор" е медал, блестящ имагинерно върху ревера ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп