Лиляна Павлова към БСП: Не ви отива, нека работим заедно!

Снимка: Денислав Стойчев

Първото българско председателство на Съвета на ЕС е тема, която е надпартийна и всички политици носим своята отговорност. Опитът на политически централи и конгреси да се заиграват с тази тема е грозен и недостоен. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на брифинга след днешното заседание на ръководството на ГЕРБ, която беше посветено на нападките, отправени към управляващите по време на конгреса на БСП в събота.

"Единствената им цел е да уронят имиджа на България и да покажат, че едва ли не има политическа нестабилност в страната", заяви Павлова и добави, че успешните председателства са онези, по време на които управляващи и опозиция говорят на един глас.

"Приоритетите на председателството са ясно посочени. Одобрени от всички европейски лидери на Европейския съвет през юни. На 100% се припокриват с така наречените контраприоритети на БСП. Нито един от техните контраприоритети не е контра. Преписват или не четат? Лъжат или манипулират? Това е нашият въпрос“, коментира Павлова.

„Остава усещането, че може би левицата в България, като част от европейската левица, не иска да говори за единство, за сигурност, за интеграция на Западните Балкани“, каза Павлова

"Не ви отива, уважаеми господа от опозицията, нека работим заедно. Девизът на България е "Съединението прави силата", призова Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика