"Лудогорец" вади 4 млн. лева за нов

Българският шампион "Лудогорец" е на път да привлече една от най-големите звезди в израелското първенство. Става дума за атакуващия халф Дия Саба, който е капитан на местния "Макаби" (Нетаня). От тази година той е и национал на Израел.

В Йерусалим се твърди, че "орлите" ще платят почти 4 милиона лева за 25-годишния играч. Медиите в страната обобщават, че трансферът на Саба ще бъде голяма загуба за "Макаби". Халфът има 44 гола за тима в 95 шампионатни срещи. Израелците го определят като Краля на местната Висша лига.

Докато "Лудогорец" се опитва да уреди играча, тимът стои под ключ в Босна и Херцеговина преди срещата реванш в Лига Европа срещу "Зрински". Полицията предупреди футболистите и щаба на "орлите" да избягват излизане от хотела по време на пребиваването си в град Мостар. Тази рестрикция важи особено, ако играчите се появят с отличителни знаци на българският шампион. Сериозните мерки за сигурност идват на база опита на местните власти с феновете на "Зрински", които не са добронамерени към гостуващите отбори.

"Настроението в отбора е да бием и да продължим - каза Пауло Аутори, треньор на "Лудогорец". - Два дни преди мача ни те смениха своя треньор. Това ще донесе импулс от емоционална гледана точка, но не знам в коя посока ще тръгне - в позитивна или негативна.“

Двубоят е четвъртък вечер от 21 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ