Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина

Снимка: Sportal.bg

Дузпа и червен картон спънаха нашите

Националният отбор на България отстъпи с 0:1 на Босна и Херцеговина първата си среща за 2018 година. Контролата между двата тима се игра за първи път на "Лудогорец Арена" в Разград, който беше 13-ият дом на "лъвовете" извън София.

Нелеп автогол на Васил Божиков в 20-ата минута повали "трикольорите", топката рикошира в ръката на защитника и влезе в мрежата на Пламен Илиев, пише Sportal.bg. Няколко минути преди края резервата Мартин Райнов получи червен картон, след като доста комично се опита да вкара гол с ръка. Капитанът на Берое получи втори жълт картон и беше изгонен.

Ръководството на Лудогорец се беше погрижило, теренът да бъде в перфектно състояние, въпреки че последните дни валя много сняг в Разград. Ниските температури обаче попречиха трибуните да се напълнят, като половината стадион остана празен.

Родният селекционер Петър Хубчев заложи на схема 3-5-2. Пламен Илиев беше на вратата, а Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков бяха централни защитници. Михаил Александров и Петър Занев бяха на двата фланга, а Георги Костадинов, Ивайло Чочев и Георги Миланов, действаха зад Ивелин Попов и Спас Делев.

Унгария ще бъде втората проверка на "лъвовете" срещу Казахстан на Станимир Стоилов. Двубоят на 26 март ще се играе от 19:00 часа на стадион "Панчо Арена" във Фелчут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят