Малчугани довършиха уличен ремонт в Лом

Пет хлапета на възраст от 4 до 8 години – някои още не тръгнали на училище, грабнаха лопати и почистиха разорана и зарязана след уличен ремонт зелена площ в Лом. Само за няколко часа малчуганите свършили работата на напусналите без да довършат обекта строители, разказаха жители на крайдунавския град.

Детската бригада се сформирала сама в жилищния комплекс „Калето” край порт Лом. Две седмици преди това заради ВИК авария  работници разкопали алея край детската площадка в района, поправили теча, заринали ямата и оставили мястото пълно с буци пръст и кал. След като дни наред никой от държавните и общински служби не се появил, за да възстанови зелената площ, един от жителите на комплекса – Кирил Коцев, управител на магазин, се захванал да подравни и озелени терена.” Бях започнал вече работа, когато пет дечица, които играеха наблизо, дойдоха и поискаха да ми помогнат!”, разказа младият мъж.

Малчуганите – второкласникът Денислав Иванов, сестричката му Магдалена, близначките второкласнички Мария и Елена Миткови и 4 годишният Александър Ивов, подравнили с гребла алеята, изнесли на ръка разпилените камъни и накрая помогнали на Кирил да засади дърво. „Когато институциите бездействат, хората трябва сами да се справят с проблемите! Хубаво, че децата от малки проявяват гражданска активност, но и ние трябваме да им даваме пример за това. Хлапетата бяха много щастливи, че заедно вършат нещо полезно!”, заяви Коцев, който е активен участник в граждански инициативи за благоустрояването на Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България