Малчугани засадиха дървета в Берковица

Хлапетата от детска градина „Звънче” в Берковица посадиха заедно с горски служители фиданки в двора на забавачката си и отбелязаха с песни и танци традиционната Седмица на гората. В четвъртък малчуганите от градина „Звънче“ посрещнаха на гости специалисти от Регионална дирекция на горите, поздравиха ги с песни и стихчета за гората и разказаха наученото от тях за опазването на околната среда и зеленото богатство на родния си край.

deca_gora_berkovica201804bДиректорът на РДГ – Берковица инж. Сашо Каменов поздрави децата за интереса им към природата, обясни как се извършва залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за гората.

Горските служители поднесоха на децата много подаръци – книжки и лакомства, но преди това ги зарадваха с млади дръвчета, които заедно засадиха в двора на детската градина. Малките природолюбители обещаха да се грижат за фиданките и да ценят и обичат зеленото богатство. Тази година Седмицата на гората у нас е под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони