Марадона побърка „Уембли“

Преди 31 години Диего Марадона разплака Англия – след гол с ръка и второ попадение с уникален дрибъл Аржентина спечели с 2:1 на Мондиал-86. Въпреки това аржентинският идол е обичан навсякъде, видя се и на „Уембли“. Дон Диего дойде да гледа мача „Тотнъм“ - „Ливърпул“ (4:1). Излезе на терена с фланелка на „шпорите“ със своето име, влезе в съблекалнята. Прегръща се със сънародника си Маурисио Почетино, треньора на „Тотнъм“. Даде уроци на Хари Кейн как да вкарва голове и на Уго Лорис как да ги спасява. Накрая отиде на италиански ресторант в Лондон.

„Марадона дойде при мен преди мача и не исках да си тръгва, никой не иска да се разделя с този човек – каза Почетино. - Диего е най-големият във футбола. Не го бях виждал на живо от 20 години. Помня всяка секунда от времето, когато играхме заедно в „Нюуелс Олд Бойс“ през 1993 година.“

„Тотнъм“ имаше и друг ВИП гост – баскетболната легенда Коби Брайънт. Той пък получи фланелка с №24 от вкаралия два гола Хари Кейн.

И докато настроението в „Тотнъм“ е приповдигнато, то в „Ливърпул“ се чудят какво да правят. Първият гол на Кейн бе под №1000 във вратата на „червените“ във Висшата лига. До края на мача сметка набъбна до 1003. Именно „Тотнъм“ е рекордьор в черната класация с 1237 инкасирани попадения. Следват „Евертън“ (1225), „Астън Вила“ (1186), „Уест Хем“ (1163) и „Нюкасъл“ (1148).

„Няма как да се класираме в Топ 4, та ние сме девети – призна треньорът Юрген Клоп. - В девет мача допуснахме 16 гола. Ако бях на терена като футболист, първият срещу „Тотнъм“ нямаше как да влезе.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят