Марионетки на Цветан Василев с атака срещу “правителството” на съдебната власт

Снимки: Денислав Стойчев

Фараонът беглец активира пионките си, издигат фалшивата кандидатура на следователя Бойко Атанасов за главен прокурор

Пленумът на Висшия съдебен съвет открива процедурата по избора на новия главен прокурор, който от началото на 2020-та година трябва да поеме поста от досегашния “обвинител №1”. Стартирането на процедурата, която се очаква да завърши в края на месец октомври, обаче, се използва от пионките на фараона-беглец Цветан Василев, които организират невзрачен протест пред “правителството” на съдебната власт. Зад провокацията стоят добре известни пионки на укриващия се в Белград подсъдим – видинският скандалджия Георги Георгиев от НПО-то "БОЕЦ", протестърът - адвокат Николай Хаджигенов, псевдожурналистите от сайта "Биволъ" и една "гнила ябълка", бившата съдийка и настояща подсъдима Румяна Ченалова.

Като ПР-и на пародията се изживяват трима - известният като агент от ДС "Академик" -Огнян Стефанов от сайта "Фрогнюз", Любица Кулезич, както и Стоян Тончев, журналист от сайта "Либерта", който миналата седмица е бил на инструктаж в Белград. Като с него до сръбската столица е пътувала и “гнилата ябълка” Ченалова.

Фараонът, съден за фалита на КТБ, очевидно е видял в предстоящата процедура по избор на следващия главен прокурор шанс да реактивира платените си марионетки, които от години организират всевъзможни активни мероприятия срещу държавното обвинение. Целта на Цветан Василев е ясна - снемане на обвиненията за източването на 5 млрд. лв. от пирамидата КТБ.

Най-абсурдното в случая е, че тумбата наемници си е повярвала, че може да има “собствен” главен прокурор, като за целта предлага кандидатурата на скандалния следовател Бойко Атанасов, станал известен с това, че е готов да рови дори в кофите за смет, за да получи медийна популярност.

Фалшивата кандидатура е очевидна провокация срещу членовете на ВСС, но един от тях – председателят на ВКС Лозан Панов почти сигурно ще повдигне въпроса на псевдономинацията, макар, че по Конституция и според Закона за съдебната власт, той да няма право да се намесва в предлагането на кандидати за главен прокурор.

Днешната атака на марионетките на Цветан Василев е едва началото на предстоящата кална кампания, която ще съпътства избора на главния обвинител на Републиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения