Мащабни ремонти на уличната и пътна инфраструктура

Близо 3 млн. лв. са инвестирани от държавата в ремонт на входната артерия на Търговище бул.”Ал. Стамболийски”, който е част от републикански път, преминаващ през града и продължаващ през бул. „Митрополит Андрей”, ул. „Паисий” и част от „Кюстенджа”.

Над 22 млн. лв. инвестирани в обновяване на улици и пътища в община Търговище

Над 22 млн. лв. са средствата, вложени в уличната и пътна инфраструктура в град Търговище и населените места от общината за по-малко от година, от есента на 2017 г. насам. Обновяването продължава на широк фронт, какъвто жителите на общината не помнят от десетилетия.

Стартира ремонт на 29 км от пътя между селата Мировец-Буховци-Острец-Надарево-Дългач-Певец, който чака повече от 15 години и жителите на селата правиха множество подписки до АПИ. 9 млн. лв. инвестира в отсечката държавата след исканията на областната и общинска управа.

Община Търговище продължава обновяването на улиците в града и селата. За областния център тази година са предвидени близо половин млн. лв. Тече ремонт на ул.”Хр. Ботев”. Предстои на „Любен Каравелов” и др.

За първи път 500 000 лв. се насочват от местния бюджет и за рехабилитация на главните улици в 10 села. Още 123 000 лв. ще вложи общинското кметство в ремонт на пътя Буйново – Твърдинци.

През 2017 г. бяха заделени над 300 000 лв. в основни дейности по подобряване състоянието на шест улици в града. За близо 600 000 лв. бяха ремонтирани също 30 км от общинската пътна мрежа: Маково – Дралфа, Кошничари – Росина, Руец – Овчарово, Буйново – Твърдинци и Осен – Надарево. За близо 200 000лв. са обновени и улици в 4 села.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони