Меси аут за „Интер“ - „Барселона“

Лионел Меси остана извън състава на „Барселона“ за гостуването на „Интер“ в последния мач на тима от груповата фаза на Шампионската лига. Според пресата в Испания аржентинецът е получил почивка. Същото важи за Серхи Роберто и Жерар Пике. Наставникът на каталунците Ернесто Валверде не може да разчита още на контузените Осман Дембеле, Нелсон Семедо, Жорди Алба и Артур Мело. Домакините се нуждаят от задължителна победа, за да са сигурни за 1/8-финалите. В другия мач „Борусия“ (Дортмунд) приема „Славия“ (Прага). Испанците единствени са си гарантирали излизане от групата, докато „нерадзурите“ и „жълто-черните“ са с по 7 точки, но „Интер“ има по-добри показатели в директните срещи.

„Важно е да се класираме за следващата фаза – призна Антонио Конте преди срещата. - Бяхме наясно, че ще е трудно още при тегленето на жребия. Мачове като този ни помага да израстваме. Наясно съм, че ще има напрежение, ентусиазъм, но трябва да се справим.“

На свой ред бившият селекционер на Италия също има кадрови проблеми. „Нерадзурите“ ще трябва да се справят с тежката задача на „Джузепе Меаца“ без голяма част от новите попълнения – Стефано Сенси, Николо Барела, Алексис Санчес, а също и Роберто Галярдини.

Освен сблъсъка на терена, двата клуба се изправят един срещу друг и на трансферния пазар, разкри „Мундо Депортиво“. От известно време „Интер“ проучва възможностите за привличане на Артуро Видал от каталунците, а на свой ред испанският колос си е харесал Лаутаро Мартинес от италианците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини