Микс от свежи листа с киноа, стек от френско петле

Седмицата започна с нов майстор в кухнята на „Зодиак“. Този път тя е запазена специално за рецептите на главния готвач на ресторант „Ла Кубанита“ в София Георги Колаксъзов. Днес той ни разкрива тайните на две от своите проверени и обичани от клиентите му рецепти, които може да опитате на място или да си приготвите лесно сами у дома.

 

Микс от свежи листа с киноа

Необходими продукти:14247826_1281031311909810_646720726_o

бейби спанак      20 гр.

рукола     20гр.

валериана   20 гр.

радикио   10 гр.

айсберг    50 гр.

сварена киноа     60 гр.

пармезан     20 гр.

сол     2 гр.

Начин на приготвяне: 

Смесват се всички продукти, слагат се в чиния и хубаво се обливат с меденогорчичения дресинг.

 

Стек от френско петле: 14215502_1281031298576478_143038840_o

цяло обезкостено малко петле  1 бр.

балсамов крем     30 гр.

сварен ориз басмати     160 гр.

шафран, ако не тайлино с

филиран бадем       30 гр.

масло        20 гр.

сол     2 гр.

пипер          2 гр.

Начин на приготвяне: 

Обезкостеното петле подсоляваме и пъхаме в него маслото, запечаваме го на скара, след което го намазваме с балсамовия крем.  За 8 -10 минути го запичаме до готовност във фурна на 200 градуса. Сваряваме ориза басмати с малко бульон, масло и шафран. Сотираме го през тиган и го овкусяваме със сол и пипер. Така приготвения ориз поставяме в ринг. Готовото петле режем на две, поставяме в чинията и отгоре слагаме филирания бадем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме