Седмицата започна с нов майстор в кухнята на „Зодиак“. Този път тя е запазена специално за рецептите на главния готвач на ресторант „Ла Кубанита“ в София Георги Колаксъзов. Днес той ни разкрива тайните на две от своите проверени и обичани от клиентите му рецепти, които може да опитате на място или да си приготвите лесно сами у дома.
Микс от свежи листа с киноа
Необходими продукти:
бейби спанак 20 гр.
рукола 20гр.
валериана 20 гр.
радикио 10 гр.
айсберг 50 гр.
сварена киноа 60 гр.
пармезан 20 гр.
сол 2 гр.
Начин на приготвяне:
Смесват се всички продукти, слагат се в чиния и хубаво се обливат с меденогорчичения дресинг.
Стек от френско петле:
цяло обезкостено малко петле 1 бр.
балсамов крем 30 гр.
сварен ориз басмати 160 гр.
шафран, ако не тайлино с
филиран бадем 30 гр.
масло 20 гр.
сол 2 гр.
пипер 2 гр.
Начин на приготвяне:
Обезкостеното петле подсоляваме и пъхаме в него маслото, запечаваме го на скара, след което го намазваме с балсамовия крем. За 8 -10 минути го запичаме до готовност във фурна на 200 градуса. Сваряваме ориза басмати с малко бульон, масло и шафран. Сотираме го през тиган и го овкусяваме със сол и пипер. Така приготвения ориз поставяме в ринг. Готовото петле режем на две, поставяме в чинията и отгоре слагаме филирания бадем.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш