Митрополит Антоний: Папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит при визитата си у нас

На 5 май следващата година папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит в рамките на тридневното си посещение в България . След произнасянето на привествените думи в Синодалната палата главата на римо-католическата църква ще разгледа храм-паметника "Св. Алексанъдр Невски". Това обяви пред БТВ западно и средноевропейския митрополит Антоний.

Папа Франциск ще посети България от 5 до 7 май, като част от обиколката му на Балканите. След София той ще посети Скопие.

Той е един скромен човек, издигнат на един много сложен пост. Той е индивидуален и излиза извън протокола, в него има детска простота, като, че ли е по-различен от другите папи", така митрополит Антоний описа папа Франциск.

„Европа е християнска и като такава не може да бъде добра почва за интеграция за хората, които изповядват исляма, защото тук има сблъсък между две култури“, така митрополит Антоний коментира терористичния атентат на коледния базар в Страсбург.

По думите на митрополит Антоний, при спазване на всички биоетични норми и установяването на мозъчната смърт, може да се пристъпи към даряване на органите. Той припомни, че БПЦ вече излезе с позиция, че донорството е проява на християнска любов, но за да се даде благословия, има няколко условия.

Митрополитът посочи още, че не одобрява експериментите за първите генетично модифицирани бебета и определи това като вмешателство, защото според него „Бог е установил света премъдро в хармония“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България