Младежи от БСП обсъждаха реториката в парламента и новия бюджет

Депутатът Весела Лечева: „Предвидени са едва 1,5 млн.лева за спортна инфраструктура”

Представители на младежките структури на БСП от областите Велико Търново и Габрово в неделя се събраха на обучение в курортното селище Вонеща вода, на около 30 километра от старата столица. Инициативата за форума бе на депутатите от левицата за Великотърновския избирателен регион Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков.

Над 50 души от младото попълнение на БСП и народните избраници обсъждаха новия държавен бюджет, както и алтернативния вариант, който депутатите от партията ще защитават на второ четене в парламента.

„Участниците в семинара коментираха, че за дейности за развитие на младите хора, държавата отпуска минимални средства. В новия бюджет са предвидени пари за увеличение на заплати, а за ВиК и пътна инфраструктура сумите са оскъдни. В предизборната си кампания, представителите на ГЕРБ афишираха, че ще осигурят 130 млн.лв за подобряване на спортната база, а реално за идната година са предвидени едва 1,5 млн.лева за спортна инфраструктура. Но и тези скромни средства вероятно ще бъдат разпределени кампанийно с постановление на Министерски съвет, вместо да бъдат изготвени цялостна програма , стратегия и ясен регламент за отпускането им”, коментира пред „Труд” Весела Лечева.

Тя сподели, че по време на сбирката, младежите от БСП са обсъждали и реториката в Народното събрание. Лектори са били евродепутатът Петър Корумбашев и преподавателят по реторика в СУ проф. Донка Александрова.

„Водиха се дебати кой как си служи с думите, какви са последиците от непремерени изказвания и директни обиди, на кого се прощават такива волности и на кого не”, информира Лечева.

Народната избраничка добави, че младите членове на БСП споделили, че често били обиждани като ги наричали „комунисти”.

„Младежите заявиха: „Родени сме след падането на този режим. В него са живели, както нашите родители, така и родителите на връстниците ни от ГЕРБ. Сега всички ние искаме да живеем, да учим, да работим, да създаваме и отглеждаме децата си в чиста и нормална среда”, разказа Весела Лечева.

Тя изтъкна, че на семинара са присъствали и млади хора, които са завършили образованието си в чужбина, а други са се опитали да преуспеят професионално там, но в крайна сметка са се върнали в България и възнамеряват да останат.

„Те подчертаха, че мечтаят да се реализират в Родината си без протекции и други непочтени способи, а единствено чрез знанията и уменията, които са придобили”, каза още Лечева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони