Млади огнеборци завоюваха множество медали в международни игри за спасители в Русия

Изявилите се ученици са от СУ "Цанко Церковски" в Полски Тръмбеш с треньор началникът на местната пожарна гл. инсп. Илиян Илиев

Ученици от СУ „Цанко Церковски“ от Полски Тръмбеш участваха в IV Международни игри за млади пожарни спасители „Юннны спасатель 2018 г.“ в Калужка област, Русия и се завърнаха с множество отличия.

Отборът, под ръководството на директора на школото Стефка Трайчева и с треньор началникът на РСПБЗН Полски Тръмбеш главен инспектор Илиян Илиев, бе избран да представи България в състезанията. Тимът е с опит и е дългогодишен участник в републикански и международни състезания за млади пожарникари и спасители.

"Съревнованията се проведоха в база „Голицыно“, Калужска област, където младите пожарникари се надпреварваха с отборите на Беларус, Азербайджан, Сърбия и два отбора на Русия в 6 дисциплини и 3 конкурса", обясниха ръководителите.

Българските млади огнеборци се представили достойно като завоювали първо място във фотоконкурс „Моя страна, моя команда“, сребърен медал за Станислава Христова в индивидуалната дисциплина „Плуване 50 м“, пет бронзови медала в дисциплините - "Пожарна щафета", „Дистанция маршрут выживания“, „Операция за търсене и спасяване“, Комбинирана дисциплина „Плуване“, „Комбинирана щафета“ и трето място в конкурс „Визитна картичка. В комплексното класиране нашият отбор се класирал на четвърто място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия