Музей на водата бе открит в Благоевград

Първият в България Музей на водата бе открит в Благоевград. Церемонията по откриването съвпадна с 60-годишния юбилей на водното дружество.

В Музея всеки малък и голям българин или гост на града ще може да получи информация какво работят ВиК служителите, да види снимки и информация за нашите успехи и история, каза шефката на водното дружество Росица Димитрова.

Различните зали в музея показват образно пътя на водата, както и показва инструменти и съоръжения, опознавателни и обучителни материали.

Мястото ще бъде интересно за ученици и студенти, които ще се запознават с пътя на водата и процесите, през които преминава, докато стигне до домовете ни.

„ВиК – Благоевград доказа, че е едно от най-добрите дружества в сектора. Показваме го ежедневно и доказваме, че когато сме единни можем да постигаме целите си. Поводът да открием този музей е 60-годишният юбилей. Идеята се възроди и възникна по повод това, че трябва да информираме хората за нашата дейност въпреки ежедневни аварии и трудности, каза още в словото си Росица Димитрова.

Музеят бе открит с хора и музика, а отец Андон Шавулев отслужи водосвета и благослови начинанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони