Музика и спектакли в месеца на любовта

На сцените на Варненската опера

Наситена програма с концерти и спектакли в месеца на любовта предлага на сцените си Варненската опера. Точно на 14 февруари е "Една любовна вечер в операта" с класическите хитове на всички времена от Л. Бърнстейн, Дж. Верди, Дж. Пучини, Р. Щраус, П. И. Чайковски и други композитори. В това любимо традиционно събитие за Варна този път под палката на главния диригент Ян ван Маанен ще пеят солистите на Държавна опера Варна Ирина Жекова, Линка Стоянова, Даниела Дякова, Силвия Ангелова, Валерий Георгиев, Михаил Михайлов, Пламен Димитров и Свилен Николов, съобщиха от пресцентъра на Театрално-музикалния продуцентски център в морската столица. %d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2

За феновете на латино музиката и танците е концерт-спектакълът "Моята страстна латино любов" на 10 и 11 февруари на сцена"Ротонда". Освен на страстното танго, публиката ще се наслади на нежната румба и чувствената бачата в изпълнение на артист хористите на Държавна опера Варна Красимира Митева, Марина Иванова, Десислава Касчийска и Димитър Илиев, заедно с танцьорите от Sunny Dance Studio Станислава Томова и Георги Цанев. Водещ е Пламен Георгиев, а на пианото Соси Чифчиян.

Празничното настроение започна още от началото на седмицата с музиката на А.Л.Уебър и неговите "Котки".На 7 февруари ще тържествува романтичната любов между Жизел и Алберт в балетния евъргрийн"Жизел" от Адолф Адам, по хореографията на Сергей Бобров,в главните роли ще танцуват прекрасните балетни артисти Весела Василева и Павел Кирчев. Диригент е Борис Спасов.

Голямото февруарско музикално събитие е безспорно симфоничният концерт на 9 февруари на основна сцена, когато на диригентския пулт ще застане изключителният маестро Емил Табаков, известен със своята виртуозност и перфекционизъм.За своя пръв варненски концерт през 2018 година той е подбрал творби от титана на музиката Лудвиг ван Бетовен и от един от най-големите симфоници на XX век Дмитрий Шостакович.

"В ритъма на музиката" се нарича забавният образователен спектакъл за по-младите на 12 февруари. Под формата на игра те ще се запознаят с характеристиките на най-важните инструменти в оркестъра.Режисьор на музикалното приключение е Сребрина Соколова, сценарист Пламен Георгиев, а диригент Ганчо Ганчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони