Мъжът, пребил и ограбил младо момиче в Редута, остава в ареста за 72 часа

Снимка: Архив

Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа мъжът, който нападна и обра млада жена в парк в ж.к. „Христо Смирненски“, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът стана на 14 юли около 13.00 часа. На жената са отнети чужди движими вещи – портфейл, съдържащ сумата от около 630 лв., както и мобилен телефон, като за целта е употребена сила – нападателят нанесъл удари в лицето на пострадалата, съборил я на земята и започнал да я влачи към парка.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е М. Борисов, на 31 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 НК, съобщават от прокуратурата.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 18.07.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини