Мъжът, предизвикал преследване с полицаи, остава в ареста

29-годишният Васил Станков от Стара Загора остава в ареста след като Районен съд – Казанлък му постанови тай-тежката мярка „задържане под стража”, защото се касае за деяние с висока обществена опасност.

Мъжът предизвика преследване с полицията в ранните часове на 17 януари. В „Пежо”-то пътуват и двама негови приятели, на 23 и 32 години.

На Васил са повдигнати три обвинения за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане, които предвиждат до 5 години затвор. Пред журналисти той отказа да коментира дали само употребата на метаамфетамини е причина да не спре за полицейска проверка. Каза само, че съжалява за стореното.vasil-stankov

Преследването се разигра в четвъртък сутринта и завърши с трима арестувани. Гонката с полицията започва след като лек автомобил „Пежо” не спира за полицейска. Колата е управлявана от 29-годишния Васил Станков от Стара Загора. Тя е засечена при втори опит да бъде спряна в района на село Калояновец, където нанася материални щети на полицейски автомобил. Среднощната гонка продължава на територията на две области. Автомобилът е спрян с помощта на лента с шипове между селата Ръжена и Ягода. Двамата му спътници бяха задържани на място. Васил успя да избяга, но по-късно беше задържан в района на село Шаново.

Мярката подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право