Мюлер на гол от вечния Топ 10 на Германия

Томас Мюлер, нападателят на „Байерн“, е само на попадение от вечния Топ 10 на турнира за купата на Германия. Капитанът на тима заби хеттрик във вратата на „Байер“ в Леверкузен при успеха с 6:2, класирал баварците на финал в турнира. В кариерата си играчът има 27 попадения в надпреварата, задминавайки легендата на клуба Карл-Хайнц Румениге (25) по този показател. Единствено Герд Мюлер има повече голове за „Байерн“ в турнира - 78. Още този сезон немският национал може да влезе в десетката, а за целта трябва да се разпише на финала в Берлин на 19 май. Късно снощи трябваше да стане известен съперникът на шампионите в мача „Шалке“ - „Айнтрахт“.

Статистиката сочи още, че когато Мюлер вкара за купата на страната, „Байерн“ побеждава. Така е вече в 18 поредни срещи.

Класирането на финал пък остави живи надеждите на тима на Юп Хайнкес за требъл. Отборът вече си осигури шеста поредна титла в Бундеслигата, а също така е и на полуфинал в Шампионската лига. Лошата новина на „Алианц Арена“ е свързана с Артуро Видал. От клуба признаха, че чилиецът пропуска със сигурност оставащите мачове от сезона.

В същото време, ръководството обяви голяма новина – Мирослав Клозе се завръща в клуба. Бившият нападател и рекордьор по попадения от финали на световно първенство става треньор на младежката формация до 17 години. Това ще се случи през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят