Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Над един тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка "Заедно за теб!", организирана от общината в Сливен. Точното тегло на продуктите от първа необходимост е 1 200 кг. Те бяха предоставени от фирма "Джорджес 1990"ЕООД, съобщиха от местната администрация.

„Предвид влошената епидемиологична обстановка в страната и хилядите хора, които останаха без работа, нямаше как да не се включим в кампанията на общината. Смятам, че всички компании, които се занимават с продукти от първа необходимост, трябва да се включат“, заяви Атанас Битев, син на управителя на фирмата.

Общината в Сливен обяви на 6 април кампанията си "Заедно за теб!" чрез организирането на хранителна банка в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Хранителната банка ще подпомага приоритетно жителите на Сливен и общината, които са под карантина или са останали без работа заради епидемията.

Всеки работен ден гражданите и фирмите могат да дават заявка за даренията си на телефони 0889 769757 и 0884 526640. Очакват се постъпления от олио, брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети, както консерви и други храни - пакетирани, трайни и в срок на годност. Продуктите ще се приемат от общински служители в зала "Васил Левски", всеки делничен ден, от 9 до 16 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини