Над 100 състезатели мериха сили в турнир по джудо в Елена

Над 100 състезатели от 13 отбора в страната участваха в открит турнир по джудо в Елена за деца, момчета и юноши старша възраст. Този спорт в балканския град е с над 30-годишна история, която започва с основаването на спортен клуб „Ипон 87“ от учителя Иван Мирянов, негов ръководител и треньор. През еленската школа за това време са преминали стотици подрастващи, донесли много медали и отличия, сред тях европейски и международни на най-успялата състезателка Калина Стефанова.

Откритият турнир по джудо се проведе във физкултурния салон на СУ „Иван Момичилов“ и е петият по-голям турнир, който организират общината в Елена и СК „Ипон 87“, този път със съдействието на фирма „Будобалкани“. Спортното събитие откри кметът инж. Дилян Млъзев с поздравление към участниците и пожелание за успех в надпреварата.

Еленският клуб по джудо спечели 3 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала, както и две купи за трето място в комплексното класиране и в отборното при юноши старша възраст. Златните отличия спечелиха Халис Мустафа, Михаил Бараков и Димитър Иванов. Сребърни медалисти станаха Тихомир Димитров, Илия Наумов, Валентин Пашов и Никола Пламенов, а бронзови – Мирослав Тодоров, Георги Енчев, Иван Чуканов, Стефан Венков, Александър Илиев, Себахтин Хашимов и Халис Мустафа. С добра игра се представиха и заелите пети места Серджан Айдънов, Стефан Чуканов, Мирослав Иванов и Йордан Пламенов.

В комплексното класиране на турнира първото място спечелиха джудистите от „Раковски“ Севлиево, втори е отборът на „Локомотив“ Русе. От „Будобалкани“ наградиха за най-резултатна игра Валентин Пашов от еленския клуб по джудо и състезател от „Раковски“ Севлиево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България