Над 2300 души се възползвали от услугите на Областния информационен център в Пловдив

Над 2300 са лицата, получили подробна информация от експертите на Областния информационен център (ОИЦ) в Пловдив за възможностите за кандидатстване по програмите, съфинансирани от петте европейски структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) през 2017 г. От тях близо 2000 души са участниците в 70-те мероприятия, организирани и реализирани от екипа на ОИЦ в град Пловдив и общините от региона.

Повече от 300 жители на града под тепетата и съседните общини са посетили офиса на ОИЦ в търсене на актуални и предстоящи възможности по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони. Според статистиката чрез оперативните програми на ЕС през 2017 г. по проекти в Пловдивска област са инвестирани над 104 млн. лева. Общият брой на сключените договори е 112. Най-голям брой спечелени и финансирани проекти има по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ – 70 на обща стойност от 61 млн. лева.

По ОП „Развитие на човешките ресурси“ са сключени 32 договора за БФП за над 7 млн. лв. ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ пък е финансирала 4 проекта за 1,55 млн. лв, ОП „Региони в растеж“ – 3 проектни предложения за 32 млн. лв., Програмата за морско дело и рибарство – един за близо 2 млн. лв, а ОП „Околна среда“ – два проекта за под 250 000 лв. Реално изплатените суми към момента за Пловдивска област са 155 061 650,60 лв., твърдят от Областен информационен център – Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони