Над 5.5 млн. пътници са обслужени на морските летища

Wizz Air пуска 6 нови нискотарифни маршрути от Варна за Европа

Над 5.5 млн. пътници са обслужени на морските летища през тази година, съобщи Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на компанията -концесионер "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

На аерогара Варна са посрещнати и изпратени 2.26 млн.пасажери, което е с 16% ръст в сравнение с миналата година. Преминалите пътници през летище Бургас са 3.26 млн. и са с 10 % повече в сравнение с миналата година. Трафикът за последните 3 години на морските летища в България бележи 50% ръст, което е един постоянен успех, посочи Хеппе. От Варна и Бургас летят самолети на 100 авиокомпании до 48 държави и 182 дестинации.

Wizz Air пуска от 1 юли догодина 6 нови нискотарифни маршрути от Варна -за Берлин Шонефелд, Кьолн, Хамбур, Копенхаген, Ливърпул и Париж Бове, обяви Андрас Радо, мениджър "Корпоративни комуникации" на авиокомпанията.

До момента самолетите й летят от морската столица на България до 8 дестинации в 7 държави. Полетите до Лондон Лутън стават 10 седмично, а до Меминген, Германия от два се увеличат на три. Във Варна ще бъде базиран втори самолет на Wizz Air, като инвестицията е за 100 млн.евро, а местният екип става 70 души. В последната година 14 милиона са летели с нискотарифната компания от България и за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика