Най-младата депутатка от БСП с аудио проект за незрящи деца

Най-младата депутатка от „БСП за България” в 44-ото Народно събрание Теодора Халачева обяви инициативата си за издаване на аудио книга с български народни приказки.

Продуктът ще бъде подарен на организации и институции, които работят с незрящи деца. Екип от професионалисти ще подготви в съответните формати аудио книгата. „Най-популярните български народни приказки ще бъдат прочетени от най-популярните гласове на българското кино и театър”, съобщи младата депутатка от Пловдив.

Първите диктори, които ще запишат приказка, са колегите на Теодора Халачева в парламента – проф. Стефан Данаилов и Нона Йотова. „Записите ще продължат до средата на декември, а аудио книгата ще бъде готова за Коледа”, разкри Теодора Халачев и допълни, че всички интересни моменти от реализацията на проекта, за който е поканила актьори от различни поколения, ще могат да се проследят на файсбук страницата й.

Теодора Халачева използва случая да честити началото на новата учебна година на преподаватели и ученици. Тя изпрати поздравителни адреси до пловдивски училища, в които пожелава дръзки мечти на подрастващите и енергия на техните учители в мисията да образоват бъдещето на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България