Най-строгият рефер свири дербито

БФС изпрати на "Левски" и ЦСКА най-строгия ни рефер този сезон. Става въпрос за Николай Йорданов, който беше определен за главен съдия на мача-реванш от полуфиналите в турнира за купата на България. В първия двубой "сините" спечелиха с 2:0.

В Първата лига през сезона Йорданов е свирил 16 мача, в които е вдигнал рекордните 106 жълти и 10 червени картона. Отсъдил е и пет дузпи, което му отрежда втора позиция по този показател сред арбитрите.

Реферът санкционира играчи средно по 6,63 пъти на двубой и гони играч по 0,63 на среща. В ръководените от него 16 двубоя общо 4 са на "Левски". Под негово ръководство "сините" нямат загуба и допуснат гол. Победиха "Витоша (2:0), "Пирин" (3:0) и провдивския "Локомотив" (1:0), а с „Берое“ завършиха 0:0. На ЦСКА този сезон Йорданов не е свирил двубой.

Последното, а и единственото до този момент дерби, на което той е бил главен съдия е през 2012-а. Тогава "сините" биха с 1:0. Голът вкара Кристовао Рамос. В срещата Йорданов вдигна 8 жълти картона на "Левски" и 2 на ЦСКА.

В другия полуфинал-реванш между „Славия“ и „Ботев“ ще свири Станислав Ставров. Любопитното е, че той ръководи срещата между двата тима, но в първенство. Тя бе спечелена от "Ботев" насред София с 3:2. Първият двубой между „белите“ и „жълто-черните“ за Купата завърши с успех за пловдивския тим с 2:1.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ