Наръгаха младеж почти до смърт

Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone reacts during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs FC Barcelona at the Vicente Calderon stadium in Madrid on January 11, 2014. The game ended in a draw 0-0. AFP PHOTO/ CESAR MANSO

Зловещ инцидент разтърси Испания преди старта на четвъртфиналите за Кралската купа. 22-годишен младеж е наръган почти до смърт в бар „Сапатонес“ до новия стадион на „Атлетико“. Мястото е известно като една от бърлогите на феновете на „дюшекчиите“. Полицията разследва инцидента, но не се предполага да са замесени фенове на гостуващия „Севиля“. От болницата съобщиха, че състоянието на младежа е критично.

Също критично стана положението и на „Атлетико“ в турнира. Въпреки че Диего Коща вкара третия си гол след завръщането от „Челси“, отборът му загуби с 1:2. При това „Севиля“ се разписа два пъти в последните 11 минути на двубоя. Следващата седмица Диего Симеоне и компания трябва да се надяван на чуждо на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Новият треньор на „Севиля“ Винченцо Монтела се наслаждава на уникален старт – три победи от три мача. „Заслужиха си успеха“, призна Симеоне.

Неочаквано в тежка ситуация се постави и „Барселона“. За първи път през сезона лидерът в Примера загуби мач – 0:1 като гост на градския съперник „Еспаньол“. При това Лионел Меси изпусна дузпа в началото на второто полувреме. Това бе 23-ият пропуска на аржентинския идол в кариерата му. Вратарят Диего Лопес се хвърли като пантера и изби силния удар на Лео. След края на мача испанските медии разпространиха твърдението, че Меси иска Алейш Видал веднага да бъде махнат от „Барселона“. Защитникът въобще не можел да се впише и не създавал никакви положения за нападателите.

Барселона“ загуби за първи път през сезона във всички турнири, но има шанс да се поправи след седмица. Новият треньор Ернесто Валверде имаше само две поражения за суперкупата от „Реал“ през лятото, но тези мачове се водят част от миналата футболна година. „Барса“ не бе губила от 29 мача насам.

Знаехме, че ще дойде денят на загубата – каза националът Серхио Бускетс. - Добре, че имаме реванш у дома.“

Фенове на „Еспаньол“ удариха с бутилка от минерална вода вратаря Йеспер Силесен. На трибуните нямаше агитка от „Барса“ заради разбирателство между клубовете за дербитата.

В третия четвъртфинал „Валенсия“ успя да победи „Алавес“ с 2:1. Късно снощи се игра мачът между „Реал“ (Мадрид) и „Леганес“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят