Неочаквани герои за „Левски“

С неочаквани герои „Левски“ победи „Дунав“ с 4:0 в Русе. Васил Панайотов отбеляза два гола за успеха, като те бяха и първите му с екипа на „сините“. Завърналият се в титулярния състав Жуниор Мапуку се отблагодари за дадения му шанс с попадение. Оставеният на пейката за тази среща Серджио Буш също вкара.

Черната сила изигра важна роля при откриването на резултата, при който пресече пас, а при последвалата контра Панайотов откри. Халфът прати топката в мрежата на Станислав Антонов и втори път, след пас на Роман Прохазка. Попаденията пречупиха „Дунав“, който в началото можеше да открие чрез Божидар Васев.

Веднага след почивката „Левски“ реши всичко с трето попадение. Вкара го Мапуку с глава след корнер. С гола си 27-годишният футболист сложи край и на серията от три месеца без попадение на нападател на „сините“. За последно Черната Сила и Серджио Буш се бяха разписвали на 26-и август при успеха над „Славия“ с 4:0.

В Русе и румънецът се отпуши. Буш влезе от пейката и отбеляза след пас на Мапуку, играл като крило.

Успехът с 4:0 е вторият най-изразителен за „Левски“ от началото на сезона. Първият бе този в най-старото столично дерби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ