Николай Николов: Фактите за управлението на ГЕРБ са срамни, а не несъстоятелни

Всички факти, които са неудобни за ГЕРБ, те ги обявяват за несъстоятелни. Това коментира общинският съветник от БСП Николай Николов по повод гласуването на Годишния план на програмата за ремонт на спортната инфраструктура за 2018 г., съобщиха от партийната структура. Планът беше приет с 35 гласа "за" и 5 "въздържали се" на сесията на СОС днес.

"Парите, които управляващите отделят за ремонт на спортната инфраструктура в София са обидно недостатъчни. И не мога да приема обяснението на колеги от групата на ГЕРБ, че публичните факти, които цитирах при изказването ми в зала, са несъстоятелни, каза Николай Николов. - С колегите от БСП подкрепихме годишния план, защото не сме против ремонта и изграждането на спортната инфраструктура в града ни. Имаме обаче притеснения, които изразих в залата. Първо - едва 9 училища от общо 180 ще получат средства, за да бъдат ремонтирани физкултурните им салони. Второ - тези 9 училища не получават дори достатъчно средства, които са необходими за цялостния ремонт. Общата сума, която Столична община отпуска за избраните 9 училища, е едва 175 000 лева. Затова и ремонтите, които ще бъдат направени, ще бъдат козметични - циклене на паркета, боядисване и т.н. А на едно от тези училища - 21-о в "Лозенец" не му е правен ремонт от 1960 година".

Николай Николов е категоричен, че физкултурните салони и спортните съоръжения в училищата се нуждаят от осъвременяване и цялостен ремонт, тъй като са морално остарели. "Въпреки лошото състояние на салоните, училищата са принудени да ги отдават под наем, за да подпомагат бюджета си, коментира още той. - Само да припомня, че през 2018-а София е Европейска столица на спорта. И беше задължително Столична община да покаже отошение към спорта и към здравето на гражданите, но не го направи. Този факт ясно се вижда от бюджета, който управляващите в София отделиха за спорт през тази година. Званието Европейска столица на спорта трябваше да бъде гордост за града ни, а вече три месеца гражданите дори не разбират за това".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика