Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България - изгонете мутрите от властта!

Вие можете да дадете пример на цяла България. Вие можете да сложите началото на края. Вие можете да изгоните мутрите от властта. Показахте го на първия тур. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Галиче. Тя поздрави хората, че са имали смелостта да се опълчат на местните дерибеи.

"Показахте силата и характера на българина и на врачанския край. Възхищавам се на смелостта ви", заяви Нинова. Според нея Галиче е умален модел на управлението в страната.

"В България, които не слуша, му се взима бизнесът. Обществени поръчки печелят само близките до ГЕРБ. Тук, който не слуша, му се взимат нивите. Който е с кмета, заграбва земята за 30 години. В България, ако критикуваш властта, ти измислят компромати, очернят те, пращат те в Сибир, а може и случайно да те ударят две таксита. Тук ти палят колата и те плашат, че ще ти спрат социалния патронаж", каза още Нинова.

Според нея в България ГЕРБ разделят народа на наши и чужди. "Премиерът Борисов полага усилия да обедини Балканите, а постоянно разделя собствения си народ. Чу се, че вчера дори забранил на ГЕРБ да почетат най-светлия празник 24 май, защото приемът се дава от президента. Така и тук ви разделят - на близки до кмета и на врагове, които се тъпчат и малтретират. Ето защо, в неделя, вие можете да дадете най-ярък знак на цяла България. Да сложим край на този модел на управление в Галиче. Да си отвоювате свободата", допълни тя.

Председателят на БСП призова жителите на Галиче да си изберат кмет, които ще бъде стопанин за всички, без разделение, без страх, без натиск и заплахи. "Всички да бъдат спокойни. Селото да живее мирно. Никой да не ви взима земята, да не ви бие децата, да не ви пали домовете. В неделя можете да покажете, че не ви е страх. Ние сме тук да ви дадем кураж и сигурност. Ако искате промяна на модела Ценко Чоков, ако искате да сте свободни, уважавани и да живеете спокойно, имате възможност да го направите в неделя", каза още Корнелия Нинова.

"Хората показаха, че Галиче не се продава", заяви кандидатът за кмет на с. Галиче от БСП Веселин Тушинов. Той подчерта, че поминъкът на селото е бил ликвидиран. "Битката е за нашето бъдеще - младите хора в Галиче. Няма да станем роби на герберите. Да смачкаме тиранията и да затворим най-тъмната страница в селото ни", призова Тушинов. Той е категоричен, че няма да позволи земите и имотите им да бъдат ограбени. Тушинов пожела спокойствие и сигурност за жителите на Галиче и благодари за подкрепата им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика