Нова директива ще пази правата на потребителите

Край на двойните стандарти от 2019 г.

До месец май 2019 г. проблемът с двойните стандарти при потребителските стоки следва да бъде решен на общоевропейско ниво. Това ще стане с промени на Директивата за нелоялните търговски практики, предложени от Европейската комисия в наскоро представения Нов търговски механизъм за потребителите. Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по bTV.

Припомняме, че точно българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков стартираха мащабна кампания срещу двойните стандарти в ЕС по отношение на храните и напитките като предложиха на Европейската комисия програма срещу различното качество на продуктите между Западна и Източна Европа. Още през 2019 година ще имаме конкретни резултати, както и в това, че ще има единен орган, който да следи тези стандарти, посочи изрично Андрей Новаков пред “Труд”.

В рамките на българското европредседателство днес в София започва конференция за потребителските права, на която ще присъства и еврокомисар Вера Юрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България