Новият сайт на ЦГМ изчислява най-добрия маршрут за придвижване в София

С въвеждането на началната и крайната спирка, дата и час, може да се планира всяко пътуване в рамките на столицата

Всеки пътник може да провери как да стигне от точка А до точка Б в София. Услугата е възможна на новия сайт на Центъа за градска мобилност /ЦГМ/ https://www.sofiatraffic.bg/bg/common, съобщи пресцентърът на ЦГМ.

Само с въвеждането на началната и крайната спирка, дата и час на пътуването всеки може да планира маршрута си с обществения транспорт. Услугата изчислява най-добрите възможности за придвижване, както и посочва кой превозен документ/ако нямаш абонаментна карта/ да се използва. Системата запазва и информация за последните пътувания на клиентите, така че ако има нужда, пътникът може да провери маршрута си.

Секцията „До къде ще пътувате“ постепенно ще бъде надграждана с нови възможности като и усъвършенстване на виртуалната карта, на която пътуващият директно да може да избере маршрута си. Ще има информация за близките велопаркинги и велоалеи и дори колко крачки ще се минават при смяна на превозно средство.

На етапи изцяло ще бъде подновена информацията за маршрутните промени, за това къде има свободни места в паркингите, за правилата на паркиране в платените зони, електронни справки за разписанията на целия обществен транспорт, виртуалните табла. Сайтът има и своята английска версия. Може да се използва през мобилни устройства.

Сайтът на ЦГМ не е обновяван и развиван повече от 5 години и неговата промяна беше една от основните точки в работата на новото ръководство на дружеството. Сега той е качен на изцяло нова платформа, но обновяването на част от функциите му продължава, а други ще се променят на база на търсенията и изискванията на потребителите в рамките на следващите седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България