Нов уеб модел дава бърз и лесен достъп до местните нормативни актове

Сайтът на Общинския съвет на Варна е вече с внедрен специален уеб модел, който осигурява бърз и лесен достъп до базата данни на действащите към момента местни нормативни актове.Модулът на сайта на институцията -https://varnacouncil.bg, предлага редица възможности с основна цел – улеснение и удобство както за потребителите, така и за администрацията. Едно от предимствата му е, че облекчава търсенето на информация в документите по ключова дума или символ. Чрез модула също така се поддържат исторически редакции на общински нормативни актове за всички техни изменения и/или допълнения, посочват от пресцентъра на ОбС.

„Това нововъведение е следващата стъпка от усилията ни за по-ефективно предоставяне на публични услуги. То ще осигури още по-голяма прозрачност, към която непрекъснато се стремим. Гражданите веднага ще усетят ползите от внедряването на модула, защото ще могат много лесно да намират в нормативните актове търсената от тях информация“, обясни председателят на местния парламент Тодор Балабанов. Той посочи, че предстои да бъдат публикувани имената на всички почетни граждани на Варна.

В рамките само на няколко месеца бяха направени редица стъпки за оптимизация работата на ОбС, който стана първият в страната с най-богатия дигитален архив. Той осигурява достъп до над 30 000 страници документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони