Нов холандец в ЦСКА гледа националите

Най-новото попълнение на ЦСКА изгледа как националите загубиха с 0:1 от Беларус в контролен мач. Минути по-рано холандецът Вурнон Анита подписа договор с "червените". Футболистът досега беше собственост на "Лийдс" и за последно игра под наем в родината си за "Вилем II". Анита е на 30 години и е продукт на школата на "Аякс". По-късно в кариерата си е играл в "Нюкасъл".

Беларус стана поредният отбор, който мина победно през националния стадион "Васил Левски" през последните години. С експериментален състав тимът на Георги Дерменджиев загуби с 0:1 от бившата съветска република. За първи път за България игра футболист №1 на 2019 година Димитър Илиев. Въпреки че заслужи признанието нападателят на "Локомотив" (Пд) досега нямаше нито минута в националния тим.

След само четвърт час игра Дмитрий Подстрелов разстреля вратаря Георги Георгиев. Нашите започнаха по-силно, но така и не вкараха гол. Контролата не бе в официална дата на ФИФА и съответно двата отбора бяха без много основни футболисти. Преди мача Дерменджиев каза, че очаква поканените футболисти да свикнат с обстановката в националния тим. И все пак - за първи път Беларус спечели в София. Но от седем дуела срещу този съперник имаме пет победи и три загуби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ