Обезличаването на Дявола

Осми във Висшата лига и трети в групата в "турнира на неудачниците". Това е днес етикетът на "Манчестър Юнайтед", най-скъпия отбор в света с най-високо котирания треньор.

Да, "червените дяволи" официално вече са беззъбите клоуни на ада. Дори почетният гол на Уейн Руни в 90-ата минута за 1:2 срещу "Фенербахче" минава за нещо незначително за тиранозавъра на модерния английски футбол. А само лятната селекция на Жозе Моуриньо е за 145 млн. паунда...

Разликите с омразния Луис ван Гаал? Просто "Юнайтед" стана още по-слаб и има по-лоши резултати.

Пол Скоулс, легендарният халф от ерата на Алекс Фъргюсън, направи страшна прогноза. "До две години "Юнайтед" ще бъде напълно обезличен - каза футболистът, спечелил всичко на "Олд Трафорд". - Последните три години бяха мъка за всеки, който обича клуба. Следващите две не ги виждам различно. Дори ми се струва невероятно да спечелим дори купата на лигата с този отбор."

А фактите говорят именно това - общата селекция на "Манчестър Юнайтед" е по-скъпа от големите фаворити в Шампионската лига - "Барселона", „Реал“ и "Байерн". При Жозе Моуриньо "дяволите" са беззъби у дома и безпомощни като гости. В нито един мач от турнирите Специалния не си позволи да излезе само с резерви. На терена винаги е Златан Ибрахимович, който изживява рекордната си голова суша. На стадиона в Истанбул гигантът се запомни само с момента, в който хвана за гушата датчанина Симон Кяер. И по чудо не получи червен картон. "Нищо особено", бе единственият коментар на Златан в своя туитър за инцидента.

60-2

Моу отново не намери проблем в себе си - традиционно негово поведение във всичките клубове, където досега работи наистина успешно. Специалния се нахвърли срещу своите играчи. "Бяхме излезли като на лятна контрола в жегата - изригна португалецът. - А "Фенербахче" игра като на финал в Шампионската лига. Футболът не е само качество, но и присъствие на терена. Когато отбор получава гол във втората минута, означава, че не е бил концентриран...".

Факт - за 2 седмици "Юнайтед" е в шок на старта. Този път със задна ножица Муса Соу вкара в 65-ата секунда. А при 0:4 от "Челси" испанецът Педро се разписа в 31-вата.

Контузията на най-скъпия футболист в света Пол Погба (110 млн. евро) в 20-ата минута е поредният удар срещу Моуриньо. В негово отсъствие най-накрая шанс за първи мач през сезона в неделя срещу "Суонси" може да получи Бастиан Швайнщайгер, зачеркнатият световен шампион от Мондиал 2014. От понеделник халфът тренира с първия отбор, но изглежда само за да го подготвят за зимен трансфер.

Привлеченият за 27 млн. паунда от "Борусия" (Дортмунд) арменец Хенрик Мхитарян игра едва за втори път - само в последния половин час. И отнесе критика от треньора: "Ако иска да е на терена, трябва да дава повече! Много пъти съм играл срещу турци в Европа. У дома знаеш, че ще ги биеш с 3-4 гола. Но като гост ситуацията е коренно различна."

 

Повече шансове за изпадане от титла

Според "Скай Спортс" шансовете на "Манчестър Юнайтед" да изпадне от Висшата лига вече са по-големи от това да стане шампион - 1% за титла и 2% за място в топ 3 в долната част на класирането.

А в Лига Европа? Там "Юнайтед" се нуждае от 2 победи - у дома срещу "Фейенорд" и като гост на "Зоря", за да е сигурен за елиминациите.

61_2_tifec

 

Уейн Руни изравни Ван Нистелрой

С почетния гол срещу "Фенербахче" 31-годишният Уейн Руни изравни рекорд на Рууд ван Нистелрой в европейските турнири за "Манчестър Юнайтед". Двамата нападатели, белязали ерата на триумфи при сър Алекс Фъргюсън, имат по 38 попадения. Но въпреки гола си капитанът Руни едва ли има шанс скоро да се върне сред титулярите на Жозе Моуриньо.

Капитанът на Англия има общо 247 гола за "Юнайтед" във всички турнири - с два по-малко от сър Боби Чарлтън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини