Община Варна укрепва опасен мостик в курорта "Св.Св.Константин и Елена"

Община Варна ще даде близо 750 хил. лева за спешното укрепване на брегозащитно и брегоупкрепително съоръжение в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, реши комисията по финанси към местния парламент, който в четвъртък на сесия ще обсъжда искането.

Мостикът в морето е направо откъснат от брега и представлява сериозна опасност за здравето и живота на туристите и предпоставка за инциденти според писмо на областния управител на Варна Стоян Пасев до общинските съветници. В него той описва критичното състояние на съоръжението, което е публично-държавна собственост.

В случая не става въпрос да се дръпнат пари от общинския бюджет, а за средства от отчисленията от концесиите на плажа. Общините получават 40 % от тези приходи, за да поддържат прилежащата крайбрежна инфраструктура, 10 % отиват в областните администрации за водното спасяване на безстопаствени плажове и останалите 50 % отиват в държавата, припомни за "Труд" Пасев. Така че парите не се отклоняват от средства за ремонт на градски улици, а трябва целенасочено да се използват от местната власт, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България