Община Първомай се опитва да спре с табели и глоби изхвърлянето на отпадъци на неразрешени места

От службата по чистотата в Община Първомай поставиха табели край жп линията Пловдив – Свиленград, преминаваща през града, с която да напомнят на местните жители, че изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места се наказва с глоба.

По този начин градската управа заяви намерението си да пресече порочната практика от последните години сервитутът на жп линията да се превърна в сметище, на което живеещите наблизо изхвърлят ненужни вещи и оскубаните цветя и треви от градинките си. Гледката между автогарата и жп гарата от северната страна на улица „Братя Миладинови“ е повече от неприятна, а в задълженията на общинското сметосъбиране не влиза прибирането на купчините разлагаща се биологична маса.

От градската управа на Първомай се заканиха, че започват да налагат санкции за изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места според Наредбата за опазване на обществения ред, която предвижда виновните физически лица да бъдат глобявани от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение финансовите санкции са от 600 до 2000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони