Оливия Уайлд: Без месо и повече спорт

Най-важният съвет е “пийте много вода"

От “аз съм нещо като вегетарианка - не ям месо, но ям риба” синеоката Оливия Уайлд от “Д-р Хаус” премина към веганството. Този начин на живот е най-подходящият режим за поддържане на теглото, според нея. Тя казва: “Слаба съм, понеже не ям месо. Месото обикновено върви с гарнитура - комбинация, от която се пълнее.”

Стройната й фигура се дължи не само на веганството. Оливия Уайлд хапва умерено, но за сметка на това спортува много. “Предпочитам да прекарам час повече във фитнеса, отколкото да се лишавам от храна,” казва секси красавицата, която помним като Куора от “Трон: Заветът” (2010). Най-важният съвет, който би дала на всяка внимаваща за фигурата си жена, е “пийте много вода. Водата потиска апетита, но и подобрява метаболизма.” Тя твърди, че не спазва стриктен режим, тъй като често обядва и вечеря по ресторанти и понякога, особено през зимата, може да се случи да прекали с калориите. За да компенсира това Оливия ходи на фитнес, танци и йога. Харесва Нюйоркското студио Y7, където се практикува хот йога на светлината на свещи и под звуците на хипхоп. Оливия е привилегирована, понеже познава една от най-добрите учителки по танци в Ню Йорк. “Зълва ми е известната танцьорка Кристин Судейкис. Тя преподава на няколко места и в петък вечер прави страхотни денс партита.”

За закуска обича препечена филийка с авокадо, лют червен пипер, зехтин и сол, но понякога пие и само смути. В смутито слага банан, бадемово мляко, бадемово масло, спанак или кейл и боровинки. Не й харесват изцяло зеленчуковите смутита.

За обяд може и да хапне вегански спагети “Болонезе”, на вечерята гледа да е по-лека.

Трябва да се отбележи, че Оливия Уайлд невинаги се е хранила като птиченце. На младини е участвала в състезания по надяждане. “Веднъж в Австралия изядох 33 палачинки за 20 минути. Напук се заинатих, понеже ми казаха, че това състезание не е за жени. И победих! Конкуренти ми бяха едни гигантски мъжища, които не можеха да повярват, че съм погълнала такова огромно количество и решиха че нещо мамя. По необясними причини мъжете си падат по ящни жени. От друга страна пък жените се впечатляват от жени, които не ядат.”

 

Рецепти

Салата „Нахутена богиня“

61-salataПродукти:

1 консерва нахут, изцеден и измит

1/4 червен лук

1 жълта чушка

1 оранжева чушка

1 зелена чушка

2 чаши чери домати, на половинки

2-4 малки краставички или една голяма

4 стръка целина, нарязана

1/3 чаша маслини каламата

100 грама соево сирене на кубчета

За дресинга:

1/4 чаша студено пресован зехтин

сокът на 2 лимона

2 скилидки чесън, счукан

магданоз, сол и пипер на вкус

 

Вегански спагети „Болонезе“

61-spageti-boloneseПродукти:

60 мл. зехтин, 1/2 глава лук, 3 скилидки чесън, счукан, 100 грама печурки нарязани на лентички, 100 гр. натрошено темпе (соев продукт, има го в биомагазините, сто грама излизат около 2-3 лв.)

60 мл. червено вино, 1 с.л. качествен маргарин, сол и пипер,

1/2 тиквичка, нарязана

1 патладжан, обелен и нарязан

1 морков, нарязан

1 с.л. нарязан на ситно пресен босилек

1 с.л. нарязан на ситно магданоз

330 гр. доматен сос

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушен розмарин

1/4 ч.л. едросмлян лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Загрявате в голям тиган зехтина, задушавате леко лука и чесъна, прибавяте гъбите и натрошеното темпе. След минутка добавяте маргарина, червеното вино, сол и пипер на вкус. Разбърквате. Идва ред на моркова, патладжана и тиквичките. След 10-ина минути добавете магданоза, босилека, ригана и розмарина. Нека да покъкри още 5 минути, след което затворете с капак и оставете да се задуши още няколко минути. Ако сосът е прекалено гъст, може да разредите с още червено вино, което обаче трябва да поизври на слаб котлон.

Може да сервирате върху паста или върху “спагети” от нарязани на дълги лентички тиквички.

Примерно дневно меню

Закуска

Малък плод папая с половин чаша соево сирене, 1 с.л. слънчогледови семки и 1 с.л. ленено масло, сок от манго

Обяд

Соево кисело мляко, салата, зеленчукова супа

Следобедна закуска

Бадеми, боровинки, соево или оризово мляко

Вечеря

Салата и кисело мляко от бадеми

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме