Още два моста на Дунав с Румъния и хидровъзел

България и Румъния подкрепят всички проекти, които са дискутирани на правителствено и парламентарно ниво, стана ясно по време на срещата. Сред тях са мост над река Дунав между Силистра и Кълъраш, нов мост Русе – Гюргево, хидровъзел на река Дунав Никопол - Турну Мъгуреле, междусистемната газова връзка България - Румъния, от която остава да бъде изградена компресорна станция. Това става ясно от основните акценти от разговора между председателя на парламента Димитър Главчев с румънския му колега Калин Попеско Таричану.

Приятелството между България и Румъния е исторически обусловено, влязохме заедно в Европейския съюз, имаме еднакви позиции и разрешаваме сходни проблеми, заяви Димитър Главчев. По-добрата инфраструктура ще помогне за засилване на търговско-икономическия обмен, бе подчертано още по време на разговора. По думите на председателя на Сената на румънския парламент много важно е да се създадат коридори, които да свързват Балтийско и Егейско море.

Председателят на парламента Димитър Главчев запозна румънския си колега с приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика