Павел Христов, варненски депутат от ГЕРБ: Въвеждаме възможно най-справедливия модел на ТОЛ система

Въвеждането на ТОЛ системата от средата на август догодина е възможно най-справедливият модел, който е по своята същност е уникален за Европа, защото представлява хибрид между познатата в другите страни ТОЛ система и винетната система. Финансовата тежест за леките автомобили ще се запази, като от средата на декември винетките ще бъдат изцяло електронни.

Валидните хартиени винетки след този период ще могат да се пререгистрират по желание на водачите. Това обясни народният представител от ГЕРБ и член на транспортната комисия Павел Христов на среща с граждани във варненския район "Приморски". Той подчерта, че преструктурирането ще се отрази върху тежкотоварните превозни средства, като се очаква неколкократен ръст на постъпленията в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Това ще даде възможност да се работи по-мащабно по поддръжката и изграждането на нови пътни отсечки.

„През тази година се работи по два участъка от автомагистрала „Хемус”, за догодина се подготвят нови три”, изтъкна още Павел Христов по повод ключовото за Северна България трасе. Депутатът посочи, че бюджетът за следващата година е безпрецедентен. Това е бюджет на растежа – най-добрият, правен през последните 30 години. „На фона на тенденциите в Европа прогнозите за България са добри, а бюджет 2019 създава допълнителни предпоставки за силна, работеща икономика. Същевременно това е и социално отговорен бюджет, тъй като предвижда механизми за увеличение на доходите, на подкрепата за хората в неравностойно положение”, отчете още варненският депутат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони