Паркът на миниатюрите в Търново е с интернет екскурзовод

Колекцията е обогатена с нови макети

В Парка на миниатюрите във Велико Търново вече има интернет екскурзовод. За улеснение на посетителите има свободна Wi-Fi мрежа и гидът с QR кодове може да бъде ползван от всеки, притежаващ смартфон. На указателната табела на всеки макет има персонален QR код, който, след като бъде сканиран с подходяща програма-четец, дава информация за съответния обект.

Системата работи лесно и бързо - възползвайте се да научите повече за забележителностите на България, призовават домакините от Парка на миниатюрите.

Само преди броени дни паркът в подножието на крепостта Царевец се сдоби с едно ново бижу - Рилския манастир.

"Това е един от най-големите, най- красивите и най-сложните макети в парк "Мини България". Изработката на макета е продължил почти 6 месеца. Детайлите на Съборната манастирска църква „Рождество Богородично", на прочутата Хрельова кула и манастирския комплекс са прецизно ръчно изработени от макетчиците. Макетът ще може да се види в пълния му блясък за празника на Велико Търново 22-ри март", обясниха инициаторите.

Още три нови макета ще радват жителите и гостите на старата столица в празничния четвъртък - жп гара Варна, жп гара Пловдив и църквата "Свети Седмочисленици“ в София. Храмът е построен през 1528 г. и става известен като Черната джамия, заради тъмния гранит, от който е направено минарето и. След Освобождението през 1878 г. сградата е превърната във военен склад, а по-късно в затвор, а между 1901 и 1903 г. е преустроена в църква.Железопътна гара Варна е изключително красива. Тя е открита на 3 март 1925 г. и е сред първите възлови гари в България.

Централна гара Пловдив пък е по проект на италианския архитект проф. Мариано Пернигони в стил сецесион. Завършена е през 1908 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България