Певецът и продуцент Влади Ампов - Графа пред „Труд”: В България можеш да успееш, ако знаеш какво искаш

Парите не трябва да са на всяка цена

Новият ми албум „Страничен наблюдател” излиза на 10 юни

Михаела Филева е пример как трябва да се развива кариерата на нов изпълнител

Големият финал на шестия сезон на „Гласът на България” е 9 юни, от 20.00 часа, по bTV. В неделя вечер един срещу друг за титлата „глас на България” и наградата от 50 000 лева ще се изправят най-добрите участници от отборите на четиримата треньори Влади Ампов - Графа, Камелия, Иван Лечев и Михаела Филева. Малко преди последния концерт на живо „Труд” разговаря с Графа за участието му в хитовото шоу, последната му песен „Кеш” и предстоящия му албум „Страничен наблюдател”.

Получи се изключително силен сезон, с много добър рейтинг и талантливи изпълнители. Концертите на живо го показват. Даже не искахме да се разделяме с никого от участниците, но просто такива са правилата. От една страна се радвам, че треньорите нямаме думата в тази част от шоуто, а публиката решава. Защото това е голяма отговорност. Хората решиха да продължи Атанас от моя отбор. За мен той е най-интересният глас за този сезон на „Гласът на България” и най-запомнящият се. Смятам, че той има големи шансове да се представи много добре, а защо не и да го спечели”, сподели изпълнителят и продуцент.

По думите му Атанас има реални шансове за победа, тъй като аудиторията го харесва. Но и не подценява конкуренцията в лицето на останалите финалисти. „За женската част от публиката фаворити са Атанас и Тино. Това не е случайно, защото освен глас, те имат и визия, и са много характерни образи. Много ми е любопитно как ще се развият събитията в неделя”, каза още Графа.

На въпрос дали смята, че Иван Лечев ще бъде детрониран като двукратен победител сред треньорите, Влади Ампов отговори: „Не бих дал такива прогнози, тъй като неговият участник - Ива, също е много добър вокалист. Надежда от отбора на Михаела Филева е много силна. Те са женското острие във формата тази година. Любопитно ми е какво ще предпочетат хората, защото очакванията ни като треньори често се разминават с тези на публиката. Ние понякога гледаме строго професионално, докато хората възприемат по-емоционално изпълненията и съответно подбудите за гласуване са доста по-различни. Но на този етап смятам, че доста вярно отсъждат. Имаме Тино с много нисък глас - нетипично за нашите географски ширини и за вкуса на българина като цяло. Той печели с ниския си регистър и с тембристия си глас. Според мен няма български вокал като Атанас, с толкова изразена бленда. Тази характерна, естествена дрезгавина, е много „запалваща”. Другото интересно при него е, че той е стругар, занимава се с пеене от една година, а победи всички други от моя отбор”.

Изпълнителят на „Невидим” коментира и новината, че суперуспешната британска група Clean Bandit ще запише песен с един от талантите във формата тази година. „Много се радвам, че такива неща се случват вече и на български изпълнители. От опит мога да кажа, че колаборациите с чужди артисти са нещо прекрасно. Аз самия имам такива с македонски колеги в новия ми албум „Страничен наблюдател”, който излиза на 10 юни. Там е включена песента „Свобода”, която е с участието на македонската рок група Next Time. Започват да се отварят пазарите дори тук на Балканите. В случая с Clean Bandit обаче, говорим за световноизвестни звезди, които ще запишат специална версия на своя песен с един от участниците. Не знаем кой ще е той, аз лично се надявам да е Атанас, но в крайна сметка, решението е на мениджмънта на Clean Bandit", обясни певецът.

За първи път тази година на треньорския стол сяда Михаела Филева, която е едно от откритията на „Монте Мюзик”. „Не е тайна, че с Михаела започнахме да работим заедно още от далечната 2012-а. Вече 7 години изминахме заедно един път, който е изключително успешен както за нея като изпълнител, така и за нас - „Монте Мюзик”, като продуценти. Смятам, че Михаела е пример от всички нови артисти, които са популярни в последните години, за това как точно трябва да се развива кариерата на един изпълнител и то без да прави компромиси, а да държи на вкуса, естетиката и на посланията. Мисля, че постигнатото заедно до този момент е много. Знаете, че съвсем скоро беше първият є самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, който беше изцяло разпродаден. Нещо, с което много малко изпълнители могат да се похвалят в днешно време, не само от младата генерация”, допълни Влади Ампов.

Звездата разказа и за новата си песен „Кеш”, която е с участието на NDOE. „Идеята беше да направим парче, което да покаже, че парите не са най-важното нещо и не трябва да са на първо място в живота. Те са необходимост, хубаво е човек да ги има, но не на всяка цена. Всичко това е казано с много весел тон. Все пак, говорим за лятна песен, която между другото върви доста добре в ефира, за което се радваме, защото засяга нетипична тема. Обикновено наши колеги пеят за това как или имат много кеш, или искат да имат много пари, коли, къщи и куп други неща. А ние правим точно обратното и може би това накара хората да обърнат повече внимание на този проект. „Кеш” е включена в новия ми албум като бонус трак, тъй като той е малко по-различен като стил”, каза още хитовият изпълнител.

Той съобщи, че албумът „Страничен наблюдател” излиза на 10 юни. „Ако хората си го поръчат предварително, ще получат уникални копия с разпечатани техните имена на гърба на диска, подписани лично от мен. Освен на физически носител - CD и грамофонна плоча, „Страничен наблюдател” ще бъде качен и на всички стрийминг платформи, където ще може свободно да се слуша или купува. Албумът има 6 нови парчета, както и познати сингли, които са излизали до момента. Надявам се на хората им хареса”, уточни Графа.

На въпрос дали би се чувствал щастлив в чужбина и дали някога е мислил да емигрира, той отговори: „Като дете съм живял известно време в Норвегия и в момента доста пътувам. Но обичам България и винаги искам да се прибирам. Не съм мислил за емиграция, по-скоро смятам, че тук, ако човек има ясна представа кой е и какъв иска да бъде, може да бъде щастлив и да реализира много от идеите си. Говоря например в музикално отношение. Смятам, че до голяма степен не оценяваме къде живеем и какво имаме в България, а гледаме какво е навън”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта